Spring naar content

Onze vaarroutes

De verschillende vaarroutes door Breda

Breda is prachtig vanaf het water. Tijdens alle seizoenen van het jaar heeft Breda haar eigen charmes. We varen door Breda met open sloepen, waardoor iedereen kan genieten van het prachtige uitzicht! Zelfs voor de inwoners van Breda gaat er een nieuwe wereld open wanneer ze hun eigen stad vanaf het water zien. Vaak horen we dan ook:

‘’Ik wist niet dat er zoveel water in Breda is en dat het zó mooi is vanaf de Singel!

Alle onze tochten vertrekken vanaf BAAI Breda. Vanaf BAAI heb je de mogelijkheid om verschillende tochten te varen en pak je alle hoogtepunten van de stad mee. Hoe langer je gaat varen, hoe meer je ziet van de omgeving én hoe gezelliger het wordt aan boord! De ervaring leert namelijk ook dat de tijd aan boord voorbij vliegt.

Onze 1 uur durende tocht door Breda


Bij de vaart van 1 uur varen jullie een ronde door de Singels van Breda. De Bredase Singels zijn 7,5 km lang en lopen rondom het mooie historische stadscentrum. Je vaart hierbij een prachtige route langs vele bezienswaardigheden en vaart onder andere langs het Spanjaardsgat, de KMA, het Kasteel van Breda, het Valkenbergpark, de vroegere Bierbrouwerij, de beroemde Koepelgevangenis en bijvoorbeeld de Seelig Kazerne. Na één uur varen eindigt deze tocht weer bij BAAI Breda.

Onze 1,5 uur durende tocht door Breda

Ook de rondvaart van 1.5 uur start bij BAAI Breda. Het eerste gedeelte van de tocht vaar je door de Singels en passeer je verschillende interessante bezienswaardigheden. Halverwege de tocht ga je echter linksaf richting de wijk Boeimeer. Je vaart hier de Mark op, waar het water wat smaller wordt en de omgeving wat groener. Je vaart dit stuk tot aan de wijk Boeimeer, waarna je keert om vervolgens terug te varen en het tweede deel van de Singel te bevaren.

Onze 2 uur durende tocht door Breda

Onze meest geboekte tocht is de tocht van 2 uur. Ook deze tocht start bij BAAI Breda en zal net als de eerdere tochten eerst een gedeelte van de Singels bevaren. Halverwege de Singels gaan we de Mark op en varen we door de luxe wijken Boeimeer en het Ginneken. Wat deze tocht zo populair maakt is dat hij niet halverwege omdraait, maar helemaal doorvaart door de luxe wijk ’t Ginneken tot aan het prachtige en groenrijke natuurgebied het Markdal. Dit is het punt waar we keren bij een tocht van 2 uur. Een prachtige tocht waar bezienswaardigheden in het stadscentrum en de rustige natuur elkaar afwisselen.

Onze 2,5 uur durende tocht door Breda

Onze 2,5 uur durende tocht door Breda is de meest complete! Bij de tocht van 2,5 uur varen we nog verder het Markdal in. Hier geniet je van de rust en de prachtige natuur. We varen door tot de sluis bij Ulvenhout om daar vervolgens te keren. We varen daarna terug naar de Singels om de route te vervolgen terug naar BAAI Breda.

3X7A3384-bewerkt-5-1

Kom je er niet uit? Ons team staat voor je klaar.

076-7676001